SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar evlerine Kozaklar da baskın düzenledi

Baskın yapan Kozaklar Kırım Tatarlarına çok kaba davrandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar evlerine Kozaklar da baskın düzenledi

28 Aralık Pazartesi günü Kırım’ın Krasnoperekopsk bölgesinde bulunan Küçük Mamçık (Dolinovka) köyündeki Kırım Tatar evleri baskına uğradı. Baskını, Rusya yanlısı Kırım Kozaklar yaptı.

Krasnoperekopsk Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı Saniye Ametova, baskınların sebebi olarak, Küçük Mamçık dahil olmak üzere Krasnoperekopsk’un birkaç köyündeki otobüs duraklarında Ukrayna milli sembollerin çizilmesi, yoldaki yaya geçitlerin ise Ukrayna bayrağının renkleri olan sarı ve maviye boyanmasının gösterildiğini bildirdi.

Kozaklara, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Krasnoperekopsk bölüm çalışanlarının da katıldığını anlatan Ametova, FSB görevlilerin nazik davrandığını ama Kozakların çok kaba davranışlar gösterdiğini, ev sahipleri ile saygısız konuştuklarını ve şahsi konutlara girmeye çalıştığını kaydetti.

Bir evde asılan Kırım Tatar bayrağının Kozakları çok sinirlendirdiğini belirten Ametova, diğer köylerde de benzeri baskınların düzenlenebileceğini bildirdi.

Kırım Kozak kuruluşları, yarımadada Kırım Tatarlarına karşı kurulan birlikleri. Kırım’da faaliyet gösteren paramiliter kozak birlikleri 2012 yılında Kırım Tatarlarının üzerinde hak ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri yıkmışlardı. Kozaklar, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı sürecinde de aktif rol aldılar.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.