SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Tatar Halkının Hakları Konferansı’na kim saldırdı?

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2015 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Halkının Hakları Konferansı’na kim saldırdı?

Akmescit’te Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi tarafından düzenlenen Kırım Tatar Halkının Hakları Konferansı’nı baltalamaya çalışan provokatörlerden bazılarının kimlikleri tespit edildi.

Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi Başkanı Eskender Bariyev, provokatörlerin arasında spor okulu öğrencilerinin de olduğunu belirtti.

Eskender Bariyev kişisel Facebook sayfasında, “Spor okulu ve takımların antrenörleri ile konuşmak çok önemli. Çünkü provokatörlerin çoğu, ne yaptığını anlamıyordu. Yukarıda belirtilen kişilerin hangi spor kulüplerine bağlı olduğunu tespit etmek gerek”diye yazdı.

Bazı provokatörlerin kimliklerinin tespit edildiğini, onların arasında Sudak, Zuya, İçki bölgelerinden ve Akmescit’in Yağmurça semtinden gençlerin olduğunu anlatan Bariyev, “Kırım Tatarı (Müslüman) için saçma ve rezil bir hareket olan yaltaklık eyleminin icracısı olan bir gencin annesi bizi telefonla arayarak Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi’nden özür diledi. İçki bölgesinden milliyeti Rus olan beş kişinin kimlikleri belirlendi” diye kaydetti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve polis görevlilerinin, Rusya mevzuatına uygun tedbir almaması durumunda Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi’nin uluslararası kuruluşlara başvurma hakkının olduğunu söyleyen Bariyev, “FSB ve polisin eylemsizliği, bu işte onların parmağı olduğu şekilde değerlendirilecek. Bu, insan haklarının kaba ihlalidir” dedi.

17 Ocak tarihinde Akmescit’te Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi tarafından düzenlenen ikincisi Kırım Tatar Halkının Hakları Konferansı’nda çatışmalar yaşandı.

Konferansın düzenlendiği salona yaklaşık 30 provokatör gelerek olay çıkardı. Provokatif hareketlerde bulunana gençler, konferansı engellemeye çalıştı.

Konferans örganizatörleri, provokatörlere kayıt olup görüş açısını konferansta bildirmelerini teklif etti. Fakat provokatörler bu teklifi reddetti.

Sözlü provokasyon ile yetinmeyen gençler, konferans organizatörleri olan Sinaver Kadırov ve Eskender Bariyev’e saldırdı. Fakat Kadırov ve Bariyev, provokasyonlara uymadığını göstermek için ellerini havaya kaldırdı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Halkının Hakları Konferansı çalışmasını engellemeye çalışan provokatörlerin kimliğinin tespit edilmesini talep etti.

Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Refat Çubarov, “Alçaklık yapan kişiler cezasız kalacaklarını ümit ediyor. Bundan dolayı, bugün hem insani kanunları hem de milli gelenekleri çiğneyen provokatörlerin her birinin adı ve soyadını tespit etmek bizim durumumuzda çok önemli. Provokatörlerin kimliğini tespit etmeye yardım edin ve biz, onlardan kendi vatandaşlarına karşı söz konusu provokatörleri kullanan aşağılıklara ulaşırız” diye kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.