SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: "FSB, Kırım Tatarlarına işkence uygulamaya başladı"

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri, Kırım'un Canköy şehrinde ikamet eden Kırım Tatarı Enver Kroş'a işkence uygulayarak kendileri için çalışmaya zorladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: "FSB, Kırım Tatarlarına işkence uygulamaya başladı"

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun kişisel Facebook sayfasında, Kırım Tatarlarının daha önce de çeşitli tehdit ve korkutmalarla FSB ile işbirliğine zorlandığını ancak işkence uygulama yönteminin ilk olduğunu belirtti.

Kırımoğlu, konuyla ilgili, "16 Aralık 2015. 1991 doğumlu, evli, 2 çocuk babası Canköy sakini Enver Kroş (24). Yasadışı şekilde Canköy emniyet şubesine götürülerek aynı binada bulunan FSB görevlilerine teslim edildi. FSB görevlileri, Servis ile işbirliği yapması için Kroş'un yazılı rızasını almaya çalıştılar. İstedikleri sonucu alamayan FSB'liler Enver Kroş'u elektrikli işkenceye tabi tuttu. Kroş, şubeye 16 Aralık 2015 tarihinde saat 16.30'da götürülürken, "Eşin, çocukların, yakınların var... bunları düşün, teklifimizi düşün" şeklinde hatırlatmalarla 17 Aralık sabah saatlerinde bırakıldı. Söz konusu olay, farklı şantaj ve korkutma yöntemlerinin kullanımıyla ilk işbirliğine zorlama olayı değil, ancak ilk işkence uygulanması olayıdır" diye yazdı. 

Konuyla ilgili QHA'ya açıklama yapan Kırımoğlu, FSB'nin bu şekilde Kırım Tatarları arasında muhbirlik yapacak insanlar aradığını kaydederek, "Arkadaşlarını, yakınlarını, tanıdıklarını ihbar edecek insanlar arıyorlar. Bunun için insanları aile ve yakınlarına zarar vermekle tehdit etmekten de çekinmiyorlar. En cesur insan bile ailesi için endişe duyuyor" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.