SON DAKİKA
Hava Durumu

Moskova’da 'Arakan' protestosu

Bugün 3 Eylül'de Myanmar’ın Moskova Büyükelçiliği önünde Arakan’daki vahşet protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2017 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moskova’da 'Arakan' protestosu

Rusya’nın başkenti Moskova’nın merkezinde bugün 3 Eylül'de binlerce Müslüman, Bolşaya Nikitskaya sokağında bulunan Myanmar’ın Rusya Büyükelçiliği önünde Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan katliamı protesto etti.  

Protesto amaçlarının Arakan’daki katliama dikkat çekmek olduğunu kaydeden eylemciler: “Budistler teröristler!” sloganları attı. Daha sonra miting katılımcıları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderilecek toplu dilekçeyi imzalamaya başladı.

Protesto eyleminin yapıldığı alanda çok sayıda özel polis gücü OMON'a bağlı memurlar ve polisler nöbet tuttu. Kolluk kuvvetleri görevlilerinin büyükelçiliğin bulunduğu Bolşaya Nikitskaya sokağını kapattığı bildirildi.

Mitingin Moskova yönetiminin onayı olmadan yapılmış olmasına rağmen kolluk kuvvetleri görevlilerinin eylemi dağıtmadığı belirtildi.

RBK ajansının haberine göre Moskova Emniyet Müdürülüğü’nden yapılan açıklamada, Myanmar Büyükelçiliğinin önündeki yelem hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadıkları ileri sürüldü.

Arakan'daki katliam Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti'nde de protesto edildi. Çeçenistan'ın başkenti Groznıy'de de yarın, 4 Eylül tarihinde Arakanlı Müslümanları hedef alan katliamın protesto edileceği bir mitingin yapılacağı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.