SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO standartlarına göre eğitilen özel timler göreve hazır

Milli Muhafızlardan oluşan özel timler, her türlü görevi yerine getirmeye hazır durumda.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO standartlarına göre eğitilen özel timler göreve hazır

Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, NATO standartlarına göre düzenlenip talim gören Ukrayna Milli Muhafızlarının tatbikatlarını izledi. Ukrayna Güvenlik Konseyi’nin basın servisi, Kiev bölgesinde düzenlenen tatbikatta ayrıca NATO ülkelerinin askeri ataşelerinin ve büyükelçilik temsilcilerinin bulunduğunu da bildirdi.

Milli Muhafızlardan oluşan özel timlerinin esas görevinin, terörle mücadele operasyonun düzenlendiği Donbas’ta ve ülkenin diğer bölgelerinde sabotajcı, terörist ve diğer silahlı grupları etkisiz hale getirmek olduğu kaydedildi.

Turçinov, “Bunun için onlara hem modern silahlar hem de yeni nakliye araçları, askeri nakliye uçaklar, helikopterler ve zırhlı taşıyıcılar sağlanıyor” dedi.

Ukrayna’nın karşı karşıya kaldığı tehditler koşullarında özel timlere büyük görev düştüğünü anlatan Turçinov, “Bu timlerin personel seçimine ve onların eğitimine büyük önem veriliyor” diye belirtti. Turçinov, söz konusu timlerin sadece NATO standartlarına göre hazırlık gördüğünü bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.