SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da silah arkadaşlarını öldüren asker öldürüldü

Rusya’nın Amur bölgesinde bir asker silah arkadaşlarını öldürmüş ve tüfeği de yanına alarak olay yerinden kaçmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da silah arkadaşlarını öldüren asker öldürüldü

Rusya’nın Amur bölgesindeki askeri poligonda düzenlenen tatbikat esnasında silah arkadaşlarına ateş açması sonucu bir subay ile 2 askeri öldüren Rus asker takip sonucu yakalandığı esnada öldürüldü.



Rusya'nın Doğu Askeri Bölge Basın Merkezi’nden gelen açıklamada, suçluyu arama faaliyetleri sırasında askerin tespit edildiği bildirildi. Yakalanma sırasında silahlı direniş gösteren askerin öldürüldüğü kaydedildi.



Bilindiği gibi 29 Eylül’de Rusya’nın Amur bölgesindeki askeri poligonda düzenlenen tatbikat esnasında bir askerin silah arkadaşlarına ateş açması sonucu bir subay ile 2 asker ölürken, 2 asker ise yaralanmıştı.



159919



Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olayın Amur bölgesindeki bir askeri poligonda meydan geldiği belirtilerek, “Tatbikatta gece eğitim atışları yapıldığı sırada bir asker, atışa hazırlanan arkadaşlarına doğru ateş açtı.” denildi.



Rusya Savunma Bakanı’nın talimatı üzerine bölgeye Rusya Kara Kuvvetleri Karargahı Başkanlığında komisyon gönderildiği ifade edildi. Bakanlık açıklamasında, “Olayın olası nedenlerine ilişkin, söz konusu askerin sinir krizi geçirmiş olabileceği dahil olmak üzere tüm ihtimaller inceleniyor.” diye ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.