SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da tatbikat sırasında bir asker ateş açtı: 3 ölü, 2 yaralı

Rusya’nın Amur bölgesinde bir asker silah arkadaşlarını öldürdü ve tüfeği de yanına alarak olay yerinden kaçtı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da tatbikat sırasında bir asker ateş açtı: 3 ölü, 2 yaralı

Rusya’nın Amur bölgesindeki askeri poligonda düzenlenen tatbikat esnasında bir askerin silah arkadaşlarına ateş açması sonucu bir subay ile 2 asker ölürken, 2 asker ise yaralandı. 
 
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olayın 29 Eylül Cuma günü, Amur bölgesindeki bir askeri poligonda meydan geldiği belirtilerek “Tatbikatta gece eğitim atışları yapıldığı sırada, bir asker, atışa hazırlanan arkadaşlarına doğru ateş açtı.” denildi. 
 
Olay sonucunda biri subay, 2'si asker 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, ateş açan askerin olay yerinden kaçtığı belirtildi. Rusya Savunma Bakanı’nın talimatı üzerine bölgeye Rusya Kara Kuvvetleri Karargahı Başkanlığında komisyon gönderildiği ifade edildi. Bakanlık açıklamasında, “Olayın olası nedenlerine ilişkin, söz konusu askerin sinir krizi geçirmiş olabileceği dahil olmak üzere tüm ihtimaller inceleniyor.” diye ekledi.
 
Öte yandan olayın, Amur bölgesindeki Belogorsk şehrinde bulunan Transportnıy semtinde meydana geldiğini bildiren Belogorsk Belediyesi Basın Servisi, çelişkili olarak olay sırasında 3 kişinin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca belediye basın servisi, kaçan askerin tüfeğini de beraberinde götürdüğünü aktardı.
 
Rusya Soruşturma Komitesi, olay ile ilgili dava açtığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Soruşturma Komitesi sözcüsü Svetlana Petrenko, “Rusya Soruşturma Komitesi’nin Askeri Soruşturma Başmüdürlüğü tarafından olay ile ilgili, Rusya Ceza Kanunu’nun 105. Maddesi (adam öldürme) gereğince dava açıldı.” diye konuştu.
 
Rusya’nın Interfax haber ajansı, kendi kaynaklarına atıfta bulunarak kaçan askerin ismini açıkladı. Paylaşılan bilgiye göre, silah arkadaşlarını öldüren asker 23 yaşındaki Dağıstan doğumlu Gasan Abdulahadov. Ayrıca Abdulahadov'un, olay yerinden tüfeğinin yanı sıra aldığı 4 şarjör ile birlikte kaçtığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.