SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna’da nargile tiryakilerine kötü haber

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2012 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da nargile tiryakilerine kötü haber
Ukrayna Parlamentosu, kamusal alanda tütün içiminin sınırlanmasına ilişkin mevzuatta değişiklik yapılmasını öngören yasayı kabul etti.

450 milletvekilinden 368’inin oyu ile kabul edilen yasa, tütün ürünlerin kullanımı toplu beslenme alanlarında (kafe, restoran, lokanta gibi), açık ve kapalı spor tesislerinde, stadyumlarda, kültür kurumlarında yasaklanmasını öngörüyor.

Kabul edilen yasaya göre, asansörlerde, ankesörlü telefonlarda, kapalı alanlarda, eğitim ve sağlık kuruluşlarda, çocuk ve spor alanlarda, yeraltı geçitlerde, toplu taşıma araçlarında, devlet organlarında ve duraklarda sigara, “elektronik sigaranın” ve nargilenin içilmesi yasaklandı.

Yasada, özel işletme sahiplerinin ve kiracılarının kapalı mekanlarda sigara kullanımının tamamıyla engellenmesi veya sigara içmek için özel alanların yapılması öneriliyor.

Yasa, küllüklerin kaldırılmaması ve toplu beslenme mekanlarda sigara içilmesine karşı önlemlerin alınmaması halinde ceza verilmesini öngörüyor.

Yasa, yayınlanmasından 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.