SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna vatandaşı olduğu için sağlık hizmeti alamayan kadın vefat etti

Ukrayna vatandaşı olan kadın, işgal edilen Kırım’da sağlık hizmeti alamadığı nedeniyle vefat etti. Sağlık görevlileri, can vermekte olan kadına, Ukrayna vatandaşı olduğu nedeniyle sadece ücret ödediği halde yardım edebileceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna vatandaşı olduğu için sağlık hizmeti alamayan kadın vefat etti

Ukrayna vatandaşları, işgal edilen Kırım’da dini amaçla kullanılan mülkiyetten yoksun bırakılmaktan başlayarak tıbbi yardım sağlamaya kadar farklı alanlarda ayrımcılığa uğruyor.
 
Ukraynalı hak savunucusu Yevgeniy Zaharov, Ukrayna’nın bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, işgal edilen Kırım’da bir Ukrayna vatandaşının tıbbi yardım yapılmaması nedeniyle vefat ettiğini bildirdi.
 
Yevgeniy Zaharov, “Yakında çok dehşetli olay meydana geldi. Rusya Federasyonu vatandaşı olmadığı nedeniyle tıbbi yardım yapılmaması nedeniyle bir kadın vefat etti. Ukrayna pasaportunu koruyan kadın ağır hastaydı. Kadına yardım gösterilmesi için ambulans çağrıldı, ancak sağlık görevlileri, Ukrayna vatandaşı olması nedeniyle kadını hastaneye götüremediklerini belirterek sadece ücretli olarak yardım edebileceklerini, ama bunun çok pahalı olduğunu ve kadının büyük ihtimalle çok parası olmadığını söyledi. Bu yüzden 
hastaneye götürmediler, kadın vefat etti” diye anlattı.

Daha önce Kırım’daki sağlık kurumlarının, Rusya’nın verdiği zorunlu sağlık sigortası olmayan vatandaşlara tıbbi yardım göstermeyi reddettiği bildirilmişti. Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da zorunlu sağlık sigortası sistemi 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Rusya'nın kimliğini alan Kırım sakinleri sağlık sigortası alabiliyor. Sağlık sigortası olmayan insanlara gerekli tedavinin sağlanmaması, onların hayatı ve sağlığını tehlikeye sokuyor. Söz konusu durum, Kırım sakinlerinin Rusya kimliğini almaya veya diğer yolla Rusya hukuk alanında yasallaşmaya zorlandığını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.