SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüz binlerce kişi göç ediyor

ABD ve PYD'nin Rakka'ya yönelik ortak operasyon düzenleyeceği yönündeki beklenti üzerine halk güvenli gördüğü bölgelere göç etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yüz binlerce kişi göç ediyor

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Hava Kuvvetleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD’nin başını çektiği güçlerin DAEŞ kontrolündeki Rakka'ya operasyon başlatacağı iddiaları bölgede büyük bir göç hareketine sebep oldu. Suriye’de bir milyondan fazla nüfusa sahip Rakka'daki yüz binlerce kişi evlerini terk ederek, kısmen güvenli gördükleri Halep'in kuzeyindeki bölgelere doğru yola çıktı. Öte yandan binlerce kişinin de güneydeki Deyr ez-Zur bölgesine yöneldiği öğrenildi.

ABD ve PYD'nin kapsamlı bir operasyon başlatacağı yönündeki beklenti nedeniyle yerlerinden ayrılan yaklaşık 300 bin kişinin göç ettiği bölgeler yine terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor.

Rakka'daki yerel kaynaklar ise koalisyon güçlerinin operasyonuna karşı DAEŞ'in kentte hazırlık yaptığını kaydederek, ''Rakka'dan Halep'in Azez ilçesinin (DAEŞ kontrolündeki) Halfetli köyüne ulaşanların sayısı 4 bine ulaştı. Sayı artacak” diye belirtiyor.

ABD ve PYD'nin ortak operasyonu beklenirken Rakka'nın kuzeyindeki Hişe köyünde iki örgüt arasında yoğun çatışmalar yaşandığı, insansız hava araçlarının kent üzerinde yoğun keşif uçuşu yaptığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.