SON DAKİKA
Hava Durumu

5. Dünya Göçebe Oyunları: Eleme yarışmaları Macaristan'da düzenlendi

Bu yıl Kazakistan'ın Astana şehrinde düzenlenecek olan 5. Dünya Göçebe Oyunları'ının eleme yarışmaları Macaristan'da düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5. Dünya Göçebe Oyunları: Eleme yarışmaları Macaristan'da düzenlendi

Bu yıl Kazakistan'ın Astana şehrinde düzenlenecek olan 5. Dünya Göçebe Oyunları'ının hazırlıkları devam ediyor. 8-14 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek müsabakanın eleme turu Macaristan'ın Albertirsa kentinde düzenlendi.

ELEME YARIŞMASININ AÇILIŞI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Eleme yarışmasının açılışında, Magyar-Turan Vakfı ve Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği temsilcilerinin yanı sıra Albertirsa kenti yöneticiler katıldı. Törende yapılan konuşmalarda, Türk dünyasının geleneksel oyunları arasında ulusal yarışmaların da yer aldığı geleneksel oyunların kültürel mirasının korunmasının önemi vurgulandı.

Eleme yarışma kategorileri ise şöyle sıralandı: okçuluk, at sırtında okçuluk, at sırtında mızrak dövüşü, yaya mızrak dövüşü, at sırtında güreş ve şahinle mücadele.

100 ÜLKEDEN 3 BİN SPORCU BEKLENİYOR

Öte yandan daha önce 100 ülkeden 3 binden fazla sporcunun yer almasının planlandığı 2024 Dünya Göçebe Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Komitesi Başkanı Nail Nurov, Kazinform Haber Ajansına yaptığı açıklamada, büyük etkinliğe yönelik hazırlıkların ardındaki ayrıntıları açıklamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.