SON DAKİKA
Hava Durumu

Altunköprü Türkmen şehitliğine çirkin saldırı!

Tarihî Türk şehri Kerkük'e bağlı Altunköprü'de Baas rejimi askerleri tarafından öldürülen 100'den fazla Türkmen'in kabrinin de bulunduğu şehitlik, saldırıya uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Altunköprü Türkmen şehitliğine çirkin saldırı!

Kerkük'ün Altunköprü kasabasında 1991 yılında Saddam Hüseyin'e bağlı askerler tarafından gerçekleştirilen katliam sonrasında hayatını kaybedenlerin naaşlarının bulunduğu şehitlik, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

TÜRKMENELİ BAYRAĞI HEDEF ALINDI

Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi'nin sosyal medya sayfasından duyurduğu olayda, Altunköprü şehitliğinde yer alan ve 1991 yılındaki katliamda şehit edilen Türkmenlerin isimlerinin yer aldığı tabela ile burada yer alan Türkmeneli bayrağı yakıldı.

Salihi konuyla ilgili olarak, "Geçtiğimiz gün ziyaret ettiğimiz Altunköprü şehitliğimizde bulunan bayrağımız, Türklük düşmanı canilerce yakılmıştır. Bayrağımıza bu alçakça saldırıyı yapanları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Şehitlerimiz ve bayrağımız kutsaldır, hiç kimse onlara dokunamaz..!" ifadelerini kullandı.

ALTUNKÖPRÜ KATLİAMI

28 Mart 1991 tarihinde aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu sayıları 100’u aşkın Irak Türkmeni, adını Kerkük-Erbil yolundaki Küçük Zap Nehri üzerinde bulunan tarihi köprüden alan Türkmen yoğunluklu Altunköprü ilçesinde devrik Saddam Hüseyin rejimine bağlı güçler tarafından katledildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.