SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin cami ve mescit hoparlörlerini kaldırttı

Çin yönetimi, Kuzeybatı Çin’in Qinghai Eyaletindeki Hualong Hui Özerk Bölgesi’nde, “gürültü kirliliğini” ortadan kaldırmak iddiası ile çoğu mescit ve camilerdeki hoparlörleri kaldırttı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin cami ve mescit hoparlörlerini kaldırttı

Bölgede yayın yapan yerel bir basın kuruluşunda yayımlanan raporda, merkezi hükümetten Haidong’a gelen çevre koruma müfettişleri, gürültü kirliliğine ilişkin alınan çok sayıda şikayet üzerine bölgeye gelerek söz konusu hoparlörleri kaldırdığını  öne sürdü.



Çin’in resmi Global Times  adlı gazetesinde  yer alan habere göre, camilerin yakınında yaşayan sakinler, özellikle sabah ezanının “kendilerini erkenden uyandırdığından” ve bazı durumlarda hastaların kalp rahatsızlığını şiddetlendirdiğinden şikayetçi olduklarını ve bu durumu yönetime bildirdiklerini de öne sürdü.



158685



 



Çin’de Müslümanlık inancına dair resmi bir kısıtlama olmasa da, özellikle Kuzeybatı Çin’de bulunan çok sayıda cami hoparlöründen okunan ezanlar şikayet üzerine “gürültü kirliliği” kapsamına dahil ediliyor. Kominist Çin rejiminin, Doğu Türkistan'da yaşayan Türklere baskı ve psikolojik şiddeti günden güne artarken hergün bölge ile ilgili yeni haberler geliyor. Geçtiğimiz günlerde de rejimin onay vermesine rağmen, İslam Derneği üyesi bir Uygur Türk'ünü 10 yıl hapis cezasına çarptırılması, orada yaşanan baskı ve acıyı gözler önüne seriyor.



158286

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.