SON DAKİKA
Hava Durumu

Farslar, Türk kelimesinden rahatsız oldu: "Türk" yerine "Azeri" kelimesini kullandılar!

İran İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'na bağlı Tasnim haber ajansı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası anma töreninde Güney Azerbaycan Türklerinin ulusal kimliğini yanlış aktardı. Azerbaycan Türkleri tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Farslar, Türk kelimesinden rahatsız oldu: "Türk" yerine "Azeri" kelimesini kullandılar!

İran İslam Devrimi Muhafızları Ordusuna bağlı Tasnim haber ajansı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin anım merasimine dair yaptığı haberde bir kez daha Güney Azerbaycan Türklerinin ulusal kimliğini yanlış aktardı.

Güney Azerbaycan Türklerinin veda törenine aktif olarak katıldığını öne süren "Türkler mükemmel iş çıkardı" başlıklı bir haber yayınladı. Kısa süre sonra manşeti değiştiren Tasnim, "azeriler Mükemmel İş Çıkardı" başlığını yerleştirdi ve "Türk" yerine "Azeri" kavramını kullandı.

Tasnim Haber Ajansı, Azerbaycan Türklerinin ulusal kimliğine ilişkin yanlış beyanı Güney Azerbaycan Türkleri tarafından tepkiyle karşılandı. Güney Azerbaycan Türkleri yetkililerin, Azerbaycanlıların ulusal kimliğine karşı taraflı politikalarını her türlü araç ve yöntemle sürdürdüklerini yazdılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.