SON DAKİKA
Hava Durumu

Hebib Sasaniyan ikinci defa açlık grevine başladı

Tebriz hapishanesinde tutulan Sasaniyan, mahkemenin kefalet ücretinde indirim ve tahliye kararı sonrası açlık grevine son veren Hebib Sasaniyan, bunun gerçekleşmeyeceğini öngörerek açlık grevine yeniden başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hebib Sasaniyan ikinci defa açlık grevine başladı

Hebib Sasaniyan, İran rejimi tarafından çeşitli suçlar isnat edilerek, 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanması sonucu açlık grevine başlamıştı. Nihai karar verilmeden hapiste tutulmasına ve kefalet ücretinin yüksek olmasına karşı başlattığı açlık grevini 54 gün sürdürmüş ve kefalet ücretinde indirime gidilmesi sonucu açlık grevine 1 Ağustos'ta son vermişti. Sasaniyan'ın tahliyesinin önünün açıldığı belirtilmesine rağmen geçtiğimiz günlerde İran istihbarat güçlerinin baskısı sonrası Hebib Sasaniyan'ın serbest bırakılması engellendi.



158015



Güney Azerbaycan'ın Araz News ajansının haberine göre Hebib Sasaniyan'ın vücudunun sol tarafının felç geçirmiş durumda olduğu, böbreklerinin de iflas etmek üzere olduğu öğrenildi. Tebriz hapishanesinde tutulan Sasaniyan, mahkemenin kefalet ücretinde indirim ve tahliye kararı sonrası açlık grevine son vermişken tahliyesinin gerçekleşmeyeceğini öngörerek açlık grevine yeniden başladı.



Daha önce de belirttiğimiz gibi Güney Azerbaycan'ın Erdebil şehrine kayıtlı olan Hebib Sasaniyan'ın sosyal medya kanallarında Türkçe yazdığı makale ve şiirlerden dolayı tutuklandığı belirtiliyor. Hebib Sasaniyan'ın ayrıca Güney Azerbaycan Milli Oyanış Harekatı'na (GAMOH) üye olmakla suçlandığı öğrenildi. Hala mahkemeye çıkarılmayan Hebib Sasaniyan aylar öncesinde başlattığı açlık grevi ile taleplerini duyurmak istemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.