SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IKBY, sınır kapılarını Bağdat hükümetine devredecek

IKBY, Türkiye ve İran ile olan sınır kapılarındaki kontrolü Irak merkezi yönetimi memurlarına devredeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
IKBY, sınır kapılarını Bağdat hükümetine devredecek

Irak merkezi yönetimi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki sınır kapılarının görevlendirilmesi krizinde dün 1 Ocak'ta sona gelindi. IKBY, Türkiye ve İran ile olan sınır kapılarındaki kontrolü Irak merkezi yönetimi memurlarına devredeceğini açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin danışmanı İhsan eş-Şammari, "IKBY'nin, krizin sonlandırılmasını ve anayasayı hakem olarak kabul etmesi üzerine, Türkiye ve İran ile olan sınır kapılarının teslim edilmesi ve sınır ve gümrük kapılarıyla havalimanlarının yönetimi için komite kurulması kararı alındı" dedi. “Referandum mazide kaldı.” diyen Şammari, IKBY’de merkezi yönetime bağlı memurların da toplantı için Bağdat'a çağrıldığı bilgisini paylaştı.

Bu gelişme üzerine Tahran yönetimi Irak sınırındaki Perviz Han ve Tamarçin sınır kapılarını yeniden açtı. İran, IKYB bölgesinde hukuka aykırı olarak yapılan bağımsızlık referandumu üzerine sınırları kapatma kararı almıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.