SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazak milli kıyafetleri, Pavlodar'daki sergide görücüye çıktı

Kazakistan'ın Pavlodar bölgesinde dün, 13 Mart tarihinde gerçekleştirilen etkinlikle, Kazak milli kıyafetleri sergisi ilgililere kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazak milli kıyafetleri, Pavlodar'daki sergide görücüye çıktı

Kazakistan'ın Pavlodar bölgesinde dün, 13 Mart tarihinde gerçekleştirilen etkinlikle, Kazak milli kıyafetleri sergisi ilgililere kapılarını açtı. Sergide 19. yüzyılın sonlarına ait tarihi kıyafetler ile birlikte modern kıyafetler de görücüye çıktı.

Çeşitli şapkalar, yöresel çapanlar ve mücevherlerden oluşan 100 parçadan fazla eser, sergide tarih ve moda meraklıları ile buluşuyor. Serginin organizatörleri, Kazak giysilerinin yüzyıllar boyunca nasıl değiştiğini göstermeye çalıştı.

Yerel tarih müzesinden Çolpan Abikeşova, "Sergimizin en değerli kıyafeti, kadife yeşil kumaş ile altın ve bronz iplerle dekore edilmiş olan dönemine Han'ına ait kostüm. Ayrıca ünlü Zayau Musa'ya ait simgesel önemi bulunan çapanı da buna dahil edebiliriz." şeklinde konuştu. Zayau Musa, Pavlodar'ın ve Kazakistan'ın en önemli dombıra sanatçılarından biri olarak ön plana çıkıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.