SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazak TV yeni dönemde Türk tarihi programları yayınlayacak

Kazakistan'ın en büyük medya kuruluşu olan "Khabar Ajansı"na ait televizyon kanalı Kazak TV, yeni yayın döneminde yayınlamayı planladığı programları tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazak TV yeni dönemde Türk tarihi programları yayınlayacak

Kazakistan'ın en büyük medya kuruluşu olan "Khabar Ajansı"na ait televizyon kanalı Kazak TV, yeni yayın döneminde yayınlamayı planladığı programları tanıttı. Yayın hayatına başladığı 25 Ekim 2002 tarihinden bu yana, yabancı izleyicileri Kazakistan ve Orta Asya hakkında bilgilendirme misyonuyla televizyon yayıncılığına devam eden Kazak TV, yeni yayın döneminde 15 yeni programı izleyicilerle buluşturacak.

Gelişen Kazakistan'ın kültürel ve tarihi mirası, ekonomik yatırımları, turizm potansiyeli ve küresel girişimleri hakkında örnek yayınlar yapan kanal Kazakça, Rusça ve İngilizce olmak üzere 3 dilde, 118 ülkede uydu üzerinden yayın yapıyor. Kazak TV küresel ekonomi ve uluslararası ilişkiler, doğa ve turizm, tarih, kültürel miras ve gelenekler, kültür, sanat ve toplum ile öne çıkan kişilikler olmak üzere 6 temel kategorideki çeşitli yapımları izleyiciyle buluşturuyor.

Kanalın yeni yayın dönemi planlarında Türk Dünyası adına en dikkat çekici program olarak "Ataların İzinde" programı öne çıkıyor. Ataların İzinde programı, bugüne kadar ziyaret ettiği 65 ülkede başta Kıpçaklar olmak üzere, kadim Türk topluluklarının göçleri hakkında çalışmalar yapan Sapar Iskakov'un öncülüğündeki araştırma grubunun seyahat ve keşiflerini konu edinecek. Diğer bir proje olan "Ulusun Hazinesi" programında ise Kazakistan ve komşu ülkelerin tarihi İpek Yolu üzerindeki bölgeleri mercek altına alınacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.