SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük'te referandum mümkün mü?

NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe'nin Kerkük özel haberi, Kürtlerin düzenleyeceği referandum öncesi kirli hazırlıkları gözler önüne seriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük'te referandum mümkün mü?

Kerkük'te Kürtlerin düzenleyeceği referandum, bölgede yaşayan Türk soyluları uzun süredir rahatsız ediyor. Kentteki bayrak ve heykel gerginliğinden sonra had safhaya çıkan tedirginlik, Türkmeneli sakinlerini yıldırmamış. "Gerekirse ölür, toprağımızı vermeyiz" diyorlar. 

NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe'nin Kerkük özel haberi, kentteki son durumun güzel bir özetini içeriyor. Yerel halk ve Türkmen siyasetçilerle yapılan görüşmelere de yer verilen haberde, kent valisinin uzun süredir demografik yapısı Türkmenler aleyhine ve Kürtler lehine bozulan şehirde Türkmenleri sindirme politikası masaya yatırılıyor. 



 





Vali ve sözde Bölgesel Kürt Yönetimi Kerkük'ü bir Kürt şehrine dönüştürmeye çalışırken, Türkmenler Irak'ın toprak bütünlüğünü koruma hususunda kararlı. Kürtleri girişecekleri cüretkar hamlelere karşı uyarırken, Türkmenlerin kolay teslim olmayacağını da sertçe ifade ediyorlar. 



154043



Asırlardır önemli ve kültürel olarak zengin bir Türk kenti olarak bilinen Kerkük'te dünyanın gözü önünde bir Kürt faşizmi uygulanıyor. Türk kimliğine saldıran Kürt güçleri, DAEŞ'in ve güç boşluğunun yarattığı fırsatları kullanarak Türkmeneli'ni yok etmeyi planlıyorlar. Nüfus kayıtlarının yok edilmesi ve sürekli desteklenen Kürt göçlerinin Kerkük'te yarattığı etki, Ahmet Yeşiltepe'nin haberinde de işleniyor. Yeşiltepe, Kerkük'ü bekleyen bir "oldu bitti" tehlikesine dikkat çekiyor.



Gözü Türkiye'de olan Türkmenler, onyıllardır katliamlar, zorunlu göçler, iskan ve yıldırma politikalarıyla Türkmensizleştirilmeye çalışılan Kerkük'te varlık mücadelesi veriyorlar. Türkiye'nin Türk soyluların bekası ve çıkarları için atacağı adımlarsa merak konusu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.