SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgız yazar İslam öncesi Türk tarihini yazdığı için tutuklandı

Kırgız yazar ve gazeteci Zulpukar Sapanov, yazdığı "Kıdır'ın Asıl İsmi" adlı kitabından dolayı 4 yıl cezaya çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgız yazar İslam öncesi Türk tarihini yazdığı için tutuklandı

Kırgız yazar ve gazeteci Zulpukar Sapanov, yazdığı "Kıdır'ın Asıl İsmi" adlı kitabından dolayı 4 yıl cezaya çarptrıldı. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Birinçi May Bölge Mahkemesi'nin kararına göre Sapanov'un kitabının "İslam'ın bir din olarak rolünü azalttığı ve müslümanlara karşı olumsuz bir tavır takındığı" belirtildi.

Sapanov suçlamayı reddetti ve ona karşı yapılan suçlamayı kabul edilemez olarak nitelendirdi. Kitabının içeriğini değerlendiren uzmanların profesyonel olmadığını ısrarla vurguladı.

Sapanov kitabında Kırgızların ve diğer İslam öncesi Türk halklarının geleneksel inançlarını incelemeyi ve karşılaştırmayı denediğini belirtti. Sapanov ayrıca kitabın amacının da Kırgız milleti ile diğer Türk halklarını ortak bir tarihte birleştirmenin yolunu çizmek olduğunu açıkladı.

Sapanov'un destekçileri onun Kırgızistan anayasasına binaen ifade özgürlüğü ve inanç özgürlüğü kapsamında korunması ve serbest bırakılmasını talep ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.