SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, Özbekistan'da

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, Özbek-Kırgız sınırındaki problemleri iyileştirmek için kurulan Sınır Bölgeleri Başkanları Konseyi'nin ilk oturumuna katılmak için Özbekistan'a geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, Özbekistan'da

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov dün Dostluk (Dostyk) Sınır Kapısı'nı geçerek sınır bölgesinde incelemelerde bulundu. Başbakan İsakov, Andican Valisi Şöhret Abdurahmanov tarafından karşılandı.

Kırgızistan ve Özbekistan arasındaki sınır problemleri uzun bir süreden sonra Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ve Kırgızistan'ın eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından çözüme kavuşturulmuştu. Bunun sonucu olarak Dostluk Sınır Kapısı uzun bir süreden sonra geçişlere ve hizmete açılmıştı. 

Başbakan İsakov sınırdaki uygulamaları Özbek yetkililerle görüşmek için sınırın diğer tarafına geçti. Andican'da yetkililer ile bir araya gelen Sapar İsakov ayrıca burada Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ile görüştü. İki başbakan anlaşmalara göre oluşturulmuş Sınır Bölgeleri Başkanları Konseyi'nin ilk oturumuna başkanlık ettiler. Karşılama ve resmi temaslar boyunca Özbek ve Kırgız tarafları kültürel etkinlikler ile ilişkileri pekiştirdiler. 

Bin 300 km'lik sınır boyunca diğer sınır kapılarının da teknik hazırlıklar sonrası yakın tarihte açılması bekleniyor. Özbekistan, İslam Kerimov yönetimi altında 2005 yılında Kırgızistan'da yaşanan demokrasi yanlısı gösterilerin sonrasında sınır kapılarında geçişleri zorlaştırmış, 2010 yılında gerçekleşen Kırgızistan'daki hükümet değişikliği olayları sonrası ise sınırları tamamen kapatmıştı.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.