SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC'de "Toplumsal Direniş Bayramı" kutlanıyor

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 41’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’nci yıl dönümü etkinliklerle kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2017 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC'de "Toplumsal Direniş Bayramı" kutlanıyor

KKTC'de 1 Ağustos tarihi "Toplumsal Direniş Bayramı" olarak kutlanıyor. KKTC'de 1 Ağustos üç önemli tarihe tanıklık etti. Kıbrıs'ın Osmanlılar tarafından fethi, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) kuruluşu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşu gibi Kıbrıs tarihinin dönüm noktalarına şahitlik eden bu tarih "Toplumsal Direniş Bayramı" adıyla kutlanıyor. Bu yıl da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 41’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’nci yıl dönümü etkinliklerle kutlanacak.

Sabah 08:00'da Boğazköy'de düzenlenen koşu TMT Mücahitler Derneği'nde son buldu. Saat 09.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı milletvekilleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, Güvenlik Kuvvetleri Kurmay Başkanı Albay Kadir Uslu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, muharip derneklerin temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın tören birliklerini selamlamasının ardından başlayan törende ilk olarak, GKK ve TMT Mücahitler Derneği adına anıta çelenkler sunuldu.

GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım anıt özel defterine şunları kaydetti:

“Büyük Önder Atatürk,

Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 59’uncu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 41’inci kuruluş yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzda olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Uzun yıllar baskı ve zulme maruz kalan Kıbrıs Türk halkı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sonucunda haklı davasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmış, anavatan Türkiye ile birlikte ilke ve inkılaplarının yorulmaz takipçisi olarak kurmuş olduğu Cumhuriyeti daha da ileriye götürmektedir.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak bizler de dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türkü’nün esenliğini ve mutluluğunu sağlayan barışı korumanın teminatı olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan topraklarının korunması uğruna mücadele eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ve mücahitlerimize uzun ömürler diliyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.


Ruhunuz şad olsun.”

 

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.