SON DAKİKA
Hava Durumu

Nazarbayev: ABD'nin Rusya yaptırımları Kazakistan'ı etkileyebilir

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya'ya uygulanan yaptırımların Kazakistan'ı olumsuz yönde etkileyebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nazarbayev: ABD'nin Rusya yaptırımları Kazakistan'ı etkileyebilir

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya'ya uygulanan yaptırımların Kazakistan'ı olumsuz yönde etkileyebileceğini açıkladı. Nazarbayev, 7 Ağustos'ta tatilini yarıda keserek Başbakan Bakıtcan Sagintayev ile acil bir toplantı gerkçekleştirdi. Görüşme sırasında hükümeti çok daha fazla çalışmasını ve çaba göstermesi gerektiğini belirten Nazarbayev, yaptırımların yol açacağı ekonomik sorunlara hazır olunması gerektiğini ifade etti.



Nazarbayev açıklamasında "İnanıyorum ki hükümetimiz sıkı bir çalışma içerisinde. Ben herkesi uyardım. Yıl sonuna kadar hükümetin organize bir şekilde çalışarak iyi  bir performans göstermesi gerekiyor. Bu alanda tabii ki önümüzde riskler var. Enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar ve hammadde üretimi seviyelerindeki değişmeler gibi. Batının yaptırımlarının da etkisi olabilir. Bunu ciddiye alıp hesaba katmalıyız" dedi. 



158058



ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ağustos'ta Rusya ve şirketlerine karşı olan yaptırımları imzaladı. Aynı günü 1 dolar 343 tenge düzeyine yükseldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.