SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan’da vali okul müdürlerini dövdü

Özbekistan’da Sayhunabad Valisi (hokim), ülkenin bağımsızlık günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe katılım sağlayamayan okul müdürlerini dövdü.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan’da vali okul müdürlerini dövdü

Özbekistan’da sosyal ağları, bir valinin okul müdürlerini dövdüğü görüntüleri salladı. Ağustos ayının sonunda çekilen videoda Özbekistan Syrdarya Bölgesi Sayhunabad Valisi Nasırcan Egamberdiyev’in okul müdürlerini dövdüğü görünüyor.

Youtube kanalında yayınlanan videoya göre vali Egamberdiyev, sıraya dizilen okul müdürlerine hakaret ederek onları tartaklıyor ve dövüyor.

Hokim’in konuşmalarından, öğretmenlerin bağımsızlık bayramı organizasyonuna katılmamalarının hokimin öfkesine neden olduğu anlaşılıyor.

“Vatanının bağımsızlığı senin şahsi bağımsızlığın değil mi? Demek ki senin için bu bayram değil?!” diye bağıran vali, okul müdürlerinden birinin yüzüne tokat atıyor.

Özbek basınının kaynaklarına atıfla verdiği haberlere göre Sayhunabad’da bağımsızlık günü kutlamaları 25 Ağustos’ta yapılacaktı. Ancak bazı nedenlerden dolayı 27 Ağustos’a ertelenen kutlamalara okul müdürlerinin vatandaşların katılımını sağlayamaması nedeniyle az kişi katıldı. Öte yandan vali tarafından dövülen okul müdürlerinden biri, kendilerine sms ile etkinlikten yarım saat önce oğretmenleri kutlamalar için stada toplamaları talimatının verildiğini ve kısıtlı süre nedeniyle organizasyonun gerekli şekilde yapılamadığını anlattı.

Söz konusu skandaldan sonra Özbek valinin koltuğunda kalıp kalmayacağı ise merak konusu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.