SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan'da yeni "hac" ve "umre" düzenlemesi

Özbekistan vatandaşları artık hayatlarında sadece bir kez hacca gidebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan'da yeni "hac" ve "umre" düzenlemesi

Özbekistan vatandaşları artık hayatlarında bir kez Hac ziyareti gerçekleştirebilecekler.



Norma.uz sitesinde yayınlanan Özbekistan Bakanlar Kurulu kararına göre hac ziyareti gerçekleştirmek isteyenlerin daha önce bunu yapmamış olmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca Özbekistan vatandaşlarının umre ziyaretlerini de en zon umre ziyaretinden 2 yıl sonra veya Hac ziyaretinden 5 yıl sonra gerçekleştirebilecekleri kaydedildi.



Bunun yanı sıra Hac adayları seçiminin, Hac ziyaretinden en geç 5 ay önce yapılacağı da bildirildi.



Daha önce Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi'nin Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için şartları sertleştirdiği bildirilmişti. 1 Aralık tarihinde yayınlanan fetvada, Hacı adaylarının altı zorunlu şartı yerine getirmesi gerektiği bildirilmişti.



162609



Yeni fetvada, Hacı adaylarının Mekke'ye gitmeden önce hane halkının bakımı için bırakacağı belli miktar paranın yanı sıra kendisinin de hac yapması için yeterli miktarda parasının olması gerektiği belirtildi. Bunun gerekçesi olarak daha önceki dönemlerde bazı hacı adaylarının kutsal topraklarda maddi zorluklar yaşaması gösterildi.



Bunun yanı sıra Hacı adayının mahallesinde itibar sahibi bir kişi ve diğerleri için örnek olması gerektiği kaydedilirken, Hacı adayının manevi açıdan gelişmiş olması gerektiği ve İslam’ın diğer 4 şartını da yerine getiriyor olması gerektiği ifade edildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.