SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Kırgızistan’a 2 askeri uçak

Rusya Kırgızistan’a 2 adet AN-26 askeri nakliye uçağı sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Kırgızistan’a 2 askeri uçak

Kırgızistan’da Rusya tarafından karşılıksız olarak sağlanan 2 adet AN-26 askeri nakliye uçağının teslim töreni yapıldı.

Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre, Kant üssünde 10 Ağustos günü yapılan teslim törenine, Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Rayimberdi Duyşenbiyev ile Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin başkanlığında Merkez Askeri Bölgesi ile Rusya’nın Kırgızistan’ın Kant kentindeki askeri üssü temsilcilerinden oluşan heyet katıldı.

Uçakların, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in Rusya’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki devlet başkanı arasında varılan anlaşma çerçevesinde sağlandığı kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın sağlanan makine ve teçhizatın yanı sıra Kırgızistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin hava savunma birlikleri askerlerinin uçuş eğitimi ve pratik eğitimini sağladığını, yedek parça, teçhizat, sarf malzemeleri, eğitim ve yardımcı ekipman tedarik ettiği kaydedildi.

Bunun yanı sıra Kırgız tarafına askeri-teknik yardım çerçevesinde havaalanı altyapısının onarımı, gerekli ekipman ve araçlarla donatılması konusunda yardım sağlanmasının planlandığı bildirildi.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.