SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dünyasının Umay Anası ödülüne layık olan sürpriz isim: Uygur Akademisi Vakfı Başkanı Mağfiret Kemal Yunusoğlu

Uygur Akademisi Vakfı Başkanı, İstanbul Beykent üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mağfiret Kemal Yunusoğlu, Türk Dünyasının Umay Anası ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dünyasının Umay Anası ödülüne layık olan sürpriz isim: Uygur Akademisi Vakfı Başkanı Mağfiret Kemal Yunusoğlu

Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği, Türk dünyasına hizmet eden ve bu kapsamda yaptığı çalışmalarla öne çıkan kadınları ödüllendireceğini duyurdu. "Türk Dünyasının Umay Anası" ödülüne layık görülen isimlerden biri de Uygur Akademisi Vakfı Başkanı, İstanbul Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mağfiret Kemal Yunusoğlu oldu. 

UYGUR AKADEMİSİ VAKFI BAŞKANI TÜRK DÜNYASININ UMAY ANASI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Dr. Yunusoğlu, Türk dünyasına yönelik çalışmaları neticesinde "Türk Dünyasının Umay Anası" ödülünü, 21 Aralık 2023 tarihinde düzenlenecek olan törende kabul edecek. "Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Dünyası'nın Umay Anaları Ödül Töreni" İstanbul'un Üsküdar kentindeki Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 18.00'de gerçekleşecek. 

TÜRK DÜNYASININ UMAY ANASI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLEN İSİMLER

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'ya da verilecek olan ödül; Kırım Tatar sanatçı Camala, Kazak Türkü gazeteci Nazgül Kenzhetay, Prof. Dr. Çağla Gül Yesevi, Doç. Dr. Shurubu Kayhan, Ozoda İslomova, Nazlı Aspay Cebeci Şener, Gülşad İbrahim, Tacigül Özgen Küntüz, Dr. Liaisan Şahin, Prof. Dr. Esmira Fuad, Öğretim Üyesi Dr. Zebiniso Kamalova ve Doç. Dr. Huraman Hülya Agamirza gibi isimlere de takdim edilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.