SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan başarılı sporcuları ödüllendirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda madalya kazanan sporcular ile başarılı antrenör ve spor yöneticileri ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan başarılı sporcuları ödüllendirdi

17-27 Eylül tarihleri arasında Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılan, 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda madalya kazanan sporcular ile başarılı antrenör ve spor yöneticileri ödüllendirildi. 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları'nda Türkmen sporcular, büyük başarı elde etmiş, 89’u altın olmak üzere toplam 245 madalya kazanmıştı.

Türkmenistan Devlet Başkanı tarafından imzalanan karar ile Aşkabat 2017’de altın madalya kazanan sporculara otomobil verilirken, gümüş alanlara 5 bin ve bronz madalya kazanan sporculara da 3 bin dolar para ödülü verildi. Bazı sporculara da ev hediye edildi.

Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, sürekli olarak sporu teşvik etmesi ve destek vermesiyle tanınıyor. Berdimuhammedov, madalya kazanan sporculara ve eğitmenlere, düzenlenen törende ödüllerini bizzat kendisi takdim etti. Türkmen lider, sportif başarıları ve ülke tanıtımına yaptıkları katkı  dolayısıyla törene katılan sporcu ve antrenörlere tebriklerini iletti.

5. Asya Kapalı Sanatı Oyunları sebebiyle verilen ödüller kapsamında Türkmenistan Milli Meclisi’nde de tören gerçekleştirildi. Buradaki törende, milletvekili ve  Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Serdar Berdimuhammedov’a, spora yaptığı katkılar dolayısıyla Meclis Başkanı Akça Nurberdiyava tarafından madalya veridi.

Geçtiğimiz günlerde 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda Türkmenistan hem ev sahipliğiyle hem de başarılarıyla göz doldurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.