SON DAKİKA
Hava Durumu

99 Ukraynalı askerin naaşı ülkeye teslim edildi

Donetsk, Zaporijjya ve Harkiv'de işgalci Rus güçlerine karşı savaşan 99 Ukraynalı askerin naaşı ülkeye teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
99 Ukraynalı askerin naaşı ülkeye teslim edildi

Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü için Rus saldırılarına karşı savaşan Ukraynalı askerlerin naaşı 12 Nisan 2024 tarihinde Ukrayna'ya teslim edildi. Ukrayna Savaş Esirlerine Muamele Koordinasyon Merkezi tarafından açıklanan bilgilere göre 99 Ukraynalı askerin naaşı işgal altındaki bölgelerden çıkarılarak, Ukrayna'ya nakledildi.

99 UKRAYNALI ASKERİN NAAŞI 3 BÖLGEDEN TESLİM EDİLDİ

Koordinasyon Merkezi, 77 askerin Donetsk, 20 askerin Zaporijjya ve 2 askerin ise Harkiv bölgesinden çıkarılarak hükûmete teslim edildiğini duyurdu. Adli tıp uzmanları tarafından Ukraynalı askerlerin kimlikleri tespit edildikten sonra devlet kontrolüyle Ukrayna Kolluk Kuvvetleri tarafından ailelerine gönderilecek. Askerlerin naaşları Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Ukrayna Güvenlik Servisi Ortak Merkezi, Kayıp Kişiler Komiserliği Sekreteryası, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri (CSU Merkez Komitesi) ve Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi ile iş birliği içinde, geçici olarak Rus işgali altında olan bölgeden kurtarıldı.   

Şehit olan 99 savunucunun naaşı Ukrayna'ya iade edildi

Koordinasyon Merkezi, askerlerin naaşlarına ulaşılması ve devlete iade edilmesi konusunda yardımcı olan tüm kurumlara ve Uluslararası Kızılhaç Komitesine teşekkür etti.

SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA 31 BİNİ AŞKIN UKRAYNALI ASKER HAYATINI KAYBETTİ

En son 21 Mart 2024 tarihinde 121 Ukraynalı askerin naaşı teslim edilmişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, topyekûn saldırı ve işgal girişiminin başlamasının 2. yılı olan 24 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, cephede toplam 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini aktarmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.