SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Senatosu, Ukrayna'ya yardım paketini onayladı

ABD Senatosu, 60 milyar dolarlık bölümü Ukrayna'ya tahsis edilecek olan toplamda 95.3 milyar dolarlık dış yardım finansmanını içeren yasa teklifini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Senatosu, Ukrayna'ya yardım paketini onayladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 13 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği oylamayla 60 milyar dolarlık bölümü Ukrayna'ya tahsis edilecek olan toplamda 95.3 milyar dolarlık dış yardım finansmanını onayladı.

BAZI CUMHURİYETÇİLER DESTEK VERDİ

Aylar süren zorlu müzakereler ve Cumhuriyetçi grubun içerisinde ABD'nin yurtdışındaki rolü konusunda artan siyasi bölünmelerin ardından yasa kabul edildi.

Cumhuriyetçi Parti, ABD'nin dış yardımları durdurarak, kendi sorunlarına odaklanması gerektiğini savunuyordu. Bununla birlikte oylamada 22 Cumhuriyetçi temsilci evet oyu vererek tasarının onaylanmasını sağladı.

Rusya'nın yayılmacı politikaları sonucunda 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminde Ukrayna'yı desteklemek için gönderilecek yardım paketi, 100 üyeli Senatoda 29'a karşı 70 evet oyuyla geçti.

TEMSİLCİLER MECLİSİNİN NE YAPACAĞI BELİRSİZ

Bununla birlikte yardım paketi, Temsilciler Meclisinde son derece belirsiz bir gelecekle karşı karşıya. 

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'un yardımı sert bir şekilde eleştirdiği bilinmekle birlikte, Ukrayna'ya verilen desteği eleştirerek maddi yardımın kredi şeklinde olmadığı sürece durdurulması gerektiğini savunan eski Başkan Donald Trump'la aynı çizgide olan katı Cumhuriyetçiler yasaya karşı çıkıyor.

Yasa, Ukrayna'ya gönderilecek 60 milyar dolar haricinde, İsrail'in Hamas'la savaşı için 14 milyar dolar, Çin'e karşı Tayvan ve Hint-Pasifik'teki ortaklarına 8 milyar dolar ve Gazze'ye 9,2 milyar dolar insani yardım sağlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.