SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT, Rusya'nın Ukrayna'da sivillere yönelik saldırıları için toplantı düzenliyor

AGİT Daimi Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırılarıyla ilgili özel toplantı yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT, Rusya'nın Ukrayna'da sivillere yönelik saldırıları için toplantı düzenliyor

AGİT Daimi Konseyi, Rusya'nın Ukrayna şehirlerine, özellikle Kıyiv'deki çocuk hastanesine düzenlediği füze saldırılarıyla ilgili olarak 9 Temmuz 2024 tarihinde özel bir toplantı yapacak. Viyana'daki uluslararası örgütler nezdindeki Ukrayna Daimi Temsilciliği, toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

Temsilcilik, "AGİT'teki Malta başkanlığına hızlı tepki ve olağanüstü toplantıyı düzenlediği için minnettarız. Çocuk hastanesine yapılan terörist saldırı, Avrupa'da güvenliğin yalnızca Rus rejiminin izole edilmesi, Kremlin'e yaptırımlar uygulanması, Ukrayna'nın savunma kapasitesinin artırılması ve bu savaşta Rus suç rejiminin yenilgiye uğratılmasıyla mümkün olduğunu acı bir şekilde hatırlatıyor." ifadelerini kullandı. Temsilcilik, dün çocukların hayatını tehlikeye atan korkunç saldırıların, Rusya Federasyonu'nun AGİT ilkelerini ve taahhütlerini ciddi şekilde ihlal etmesinin ve Moskova'nın Avrupa barışına tamamen kayıtsız kalmasının bir başka göstergesi olduğunu vurguladı.

İŞGALCİ RUSYA'NIN 8 TEMMUZ TARİHLİ HAVA SALDIRISI

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik olarak füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerindeki altyapıda ve konutlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Ayrıca İşgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesi olan, 20 binin üzerinde çocuğun tedavi gördüğü Ohmatdıt  Çocuk Hastanesi’nde ağır hasarlar oluştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirildi. Hastane çevresindeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 9 Temmuz 2024 tarihli açıklamasında, toplamda 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 190 savunmasız Ukraynalı sivilin ise yaralandığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.