SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı düzenlendi

Ankara'da 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı öncülüğünde Ankara'daki Sheraton Otel'de 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen "21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" Uluslararası Ombudsmanlık Konferansının açılışı dün Türkiye Cumhuriyeti Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombudsmanlık) ev sahipliğinde gerçekleşti. Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı ikinci gününde yoğun katılımla devam ediyor.

Türkiye Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın konuşmasıyla konferansın ikinci gün açılışı yapıldı. Bakan Varank, Ombudsmanlık kurumunun önemine dikkat çekti.

Dijitalleşmenin insan haklarına etkisine değinen Bakan Varank, diğer yandan dijitalleşmenin insan mahremiyetini tehlikeye soktuğunu da sözlerine ekledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konuda aldığı önlemlerden bahseden Varank, Türkiye'nin kabul ettiği Kişisel Verileri Koruma Kanununa dikkat çekti.

Ombudsmanlar konferansta yaptıkları konuşmada, Ombudsmanlik kurumunun barışı tesis etmedeki rolüne ve önemine vurgu yaptı.

Kazakistan Ombudsmanı Artur Lastayev, bu hususta yapılan toplantıların önemli olduğunu vurgularken Türkiye Ombudsmanlığına teşekkür etti.

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets konuşmasına Rusya'nın Ukrayna'da göstermiş olduğu saldırganlığı ve gerçekleri gözler önüne seren bir tanıtım videosu izleterek başladı. Ardından Lubinets, Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal saldırıları karşısında Türkiye'nin tutumunu değerlendirerek Türkiye Başdenetçisi Şeref Malkoç'a ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 

Ukrayna Ombudsmanı, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarına dikkat çekerken, Ukrayna şehirlerinde oluşan tahribatın en fazla çocukları ve yaşlıları etkilediğini söyledi.

Rusya'nın işgal saldırıları sonucu Ukrayna'da yaralanan ve ölen insanların sayısını açıklayan Lubinets Rusya'nın bunu İran yapımı insansız hava araçları ve füzeler kullanarak yaptığını vurguladı.

Lubinets, işgalci Rusya'nın Ukrayna'da şehir altyapılarına saldırarak insanları ışıksız ve ısısız bıraktığının altını çizdi.
Ombudsman, ülkesine yardım eden herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin savaş nedeniyle insani koridor açma isteğine yardımcı olmasından mutluluk duyduğunu, bunun harika bir fikir olduğunu dile getirdi.

Lubinets, "Saldırılarda binlerce insan yaralanırken bazı Ukrayna şehirleri tamamen yok oldu. Mariuopol'de yaşayan insanlar vardı. Büyük bir şehirdi. Bugün neredeyse yok olmuş durumda." dedi.

Lubinets, sunumunda fotoğrafı göstererek Herson'dan Vitaliy isminde 14 yaşında bir çocukla konuştuğunu da dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.