SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Parlamentosunda Ukrayna halkına verilen Saharov ödülü takdim töreni yapıldı

Avrupa Parlamentosu tarafından her yıl verilen Andrey Saharov ödülü, bu yıl Rusya’nın işgal girişimi ve saldırıları altındaki Ukrayna halkına verildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Parlamentosunda Ukrayna halkına verilen Saharov ödülü takdim töreni yapıldı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, 19 Ekim 2022’de Fransa’nın Strazburg kentindeki AP Genel Kurulu’nda bu yıl Saharov ödülüne Ukrayna halkının layık görüldüğünü duyurdu. Bugün düzenlenen törende Saharov ödülü, Ukrayna’nın cesur halkı adına Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy tarafından seçilen Ukraynalı yetkililere takdim edildi.

ZELENSKIY, AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA DÜNYA ÜLKELERİNE HİTAP ETTİ

Törene çevrimiçi katılan Zelenskıy, “Avrupa’dan gelen mesaj açık, Ukrayna’nın yanındayız. Gözümüzü ayırmayacağız. Ukrayna halkı sadece bağımsızlık için değil, aynı zamanda değerler için de savaşıyor” dedi.

Rusya’nın başlattığı savaşta ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını isteyen Zelenskıy, konuşmasında savaşın bitmesini beklemeden uluslararası kamuoyuna Rusya’ya karşı baskılara devam etmesi için çağrı yaptı.

Ayrıca Zelenskıy, Rusya tarafından işlenen suçlardan sorumlu tutulacak uluslararası bir mahkemenin kurulması için destek çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.