SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Umerov, Fransa Parlamentosu Başkanı Braun-Pivet ile bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile Fransa Parlamentosu Başkanı Yael Braun-Pivet , 29 Mart 2024 tarihinde Kıyiv’de bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Umerov, Fransa Parlamentosu Başkanı Braun-Pivet ile bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de resmî ziyaretle bulunan Fransa Parlamentosu Başkanı Yael Braun-Pivet ile 29 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmede Fransa'nın, Rusya'nın saldırganlığını püskürtmek için Ukrayna'ya, özellikle de ikili güvenlik anlaşmasının imzalanması konusunda sağladığı kapsamlı destek ele alındı.

UMEROV: UKRAYNA SAVUNMA SANAYİİNİN KAPASİTELERİ AVRUPA ASKERİ ÜRETİM PLANINA DAHİL EDİLMELİDİR

Fransa ile Ukrayna arasındaki kapsamlı iş birliğinin devam edeceğini ifade eden Umerov, "Fransız meslektaşım Sebastien Lecornu ile olan verimli iş birliğini çok takdir ediyorum, kendisi ve ekibiyle sürekli iletişim halindeyiz. Ukrayna, Fransız savunma teknolojilerine ortak yatırım yapmaya ve Fransız askeri ürünlerini doğrudan satın almaya hazır. Ukrayna savunma sanayiinin kapasiteleri Avrupa askeri üretim planına dahil edilmelidir" açıklamasını yaptı.

MACRON’UN UKRAYNA’YA ASKER GÖNDERME FİKRİ

Fransa'da 26 Şubat tarihinde düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız" demişti. Ayrıca Macron, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı bırakılmaması gerektiğini ifade etmişti. Bunun üzerine Avrupalı siyasiler, NATO  ve Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya askeri birlik göndermeyeceğini bildiren açıklamalar yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.