SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, işgale yönelik özel çözümlerle Ukrayna'ya gelme sözü verdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'yı mutlaka ziyaret edeceğini belirtti. Macron, ziyaretinin özel teklifler ve spesifik çözümler hazır olduğunda gerçekleşeceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, işgale yönelik özel çözümlerle Ukrayna'ya gelme sözü verdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 16 Mart 2024 tarihinde Ukrayna basınına verdiği demeçte, Ukrayna'yı mutlaka ziyaret edeceğini belirtti. Macron, ziyaretinin özel teklifler ve spesifik çözümler hazır olduğunda gerçekleşeceğini kaydetti.

Macron, "Size kesinlikle tüm içtenliğimle söylüyorum, mutlaka geleceğim. Bir kuralım var: Ziyaretimi Ukrayna için mümkün olduğunca faydalı kılmak... Ukrayna'ya spesifik tekliflerle, spesifik çözümlerle geleceğim" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ziyaretinin güçlü bir mesaj ve işbirliği açısından yeni yönelimler anlamına geleceğini de sözlerine ekledi.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON, UKRAYNA'YI NE ZAMAN ZİYARET EDECEK?

10 Mart 2024 tarihinde Élysée Sarayı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önümüzdeki haftalarda Ukrayna'yı ziyaret edeceğini duyurdu. Fransa cumhurbaşkanı, güvenlik garantileri konusunda bir anlaşmaya varmak üzere Şubat ayında Ukrayna'yı ziyaret etme niyetini açıklamıştı. O zamanlar belirli bir tarih verilmemişti. Daha sonra ziyaret güvenlik nedeniyle ertelendi. 16 Şubat'ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Paris ziyareti sırasında Macron, Ukrayna'yı ziyaret etme niyetinden vazgeçmediğini ve yakın gelecekte bunu yapacağını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.