SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus güçleri, Herson'da Ukraynalı bir rahibi öldürdü

Ukraynalı rahip Stepan Podolçak, Herson bölgesinin Rus işgali altında bulunan Kalançak köyünde işgalciler tarafından öldürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus güçleri, Herson'da Ukraynalı bir rahibi öldürdü

Rus işgal güçlerinin, Herson bölgesinin işgal altında bulunan Skadovsk ilçesine bağlı Kalançak'ta Ukraynalı rahip Stepan Podolçak'ı öldürdüğü ortaya çıktı.

RAHİP ÖNCE KAÇIRILDI SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

Skadovsk Bölgesi Askeri İdaresi tarafından 15 Şubat 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Rus güçlerinin Herson bölgesinin işgal altındaki bölümünde yer alan Kalançak köyünde Ukraynalı bir rahip olan Stepan Podolchak'ı öldürdüğü kaydedildi.

Askerî yönetimden yetkililer, Ukrayna'da faaliyet gösteren Suspilne televizyon kanalına yapmış olduğu açıklamada, Podolçak'ın önce Rus güçleri tarafından evinden kaçırıldığını belirtti. Yetkililer, Rahibin başına bir torba geçirilip sürüklenerek evinden çıkarıldığını ve olaydan iki gün sonra 15 Şubat'ta eşini, maktulü teşhis etmesi için götürdüklerini açıkladı.

Yönetim, 15 Şubat'ta kamuoyuna duyurduğu mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Bugün (Rusların) hayatımda tanıma şansına sahip olduğum en zeki insanı öldürdüğü ortaya çıktı."

MOSKOVA PATRİKHANESİNE BAĞLANMAYI REDDETTİ

Suspilne medya kuruluşu ayrıca, Podolçak'ın bulunduğu köyde Rus işgaline rağmen Ukraince ayinler düzenlemeye devam ederek, Moskova Patrikhanesine bağlı bir şekilde çalışmayı reddettiği bilgisini paylaştı.

Kalançak, işgal altındaki Kırım ile idari sınırdan yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Rus güçleri 2022 yılı şubat ayından bu yana bölgeyi işgal altında tutuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.