SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'daki Ukrayna ve Moldova Başkonsolosluğundan ortak Bağımsızlık Günü etkinliği

İstanbul'daki Ukrayna ve Moldova Başkonsolosluğu, iki ülkenin Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında ortak etkinlikler düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'daki Ukrayna ve Moldova Başkonsolosluğundan ortak Bağımsızlık Günü etkinliği

Ukrayna’nın ve Moldova’nın bağımsızlığının 32. yılı, dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Moldova’nın İstanbul Başkosolosluğu işbirliğinde 27 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul'da Ukrayna'nın ve Moldova'nın Bağımsızlık Günü dolayısıyla çeşitli kutlama ve yardım etkinlikleri düzenlenecek. 

İSTANUL'DA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü dolayısıyla İstanbul'da Moldova Başkosolosluğu ile düzenleyeceği etkinliklerle ilgili sosyal medya hesabından duyuru yaptı. Söz konusu etkinlik; Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu, Moldova İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul Bakırkoy Belediyesi, Ukrayna Kültür Derneği ve Ukrayna Dayanışma Derneği organizatörlüğünde düzenlenecek.

FUAR VE KONSER

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Ukrayna Parkı'nda 27 Ağutos günü saat 17.00'de düzenlenecek etkinlikte, yardımseverlerin desteğiyle fuar, Ukraynalı ve Moldovalı sanatçıların katılımıyla konser, yarışmalar ve yardım müzayedesi yer alacak.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Rusya işgalci saldırılarını sürdürürken, Ukrayna güçlü direnişine devam ediyor. Ukrayna, 1991 senesinde SSCB'den ayrılarak bağımsızlığını ilan etmişti. Bugün egemenliğini korumak için mücadele veren Ukrayna savaşın bir buçuk yılı geride kalırken Bağımsızlık Günü'nü kutluyor.
Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi. Bağımsız Ukrayna, bu yıl 32. yılını kutlayacak.

Mart 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden Rusya bir kaç ay sonra Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek vererek Donbas bölgesinde savaş başlattı. 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattı. Rus işgali şartları nedeniyle Bağımsızlık Günü ikinci kez savaşın gölgesinde kaydedilecek.

32 yıl önce kazandığı bağımsızlığını korumak için mücadele veren Ukraynalı siviller, aynı zamanda yaşam mücadelesi veriyor. Bugün daha anlamlı hale gelen Bağımsızlık Günü'nde olası Rus saldırısı yüzünden toplu kutlamalar yasaklanmış olsa pek çok Ukraynalı gururlu gününü yaşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.