SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir’de Ukrayna Sinema Günleri başladı

Ukrayna sinemasının modern ve klasik filmlerinin gösterimlerinin yapıldığı Ukrayna Sinema Günleri, dün İzmir'de başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İzmir’de Ukrayna Sinema Günleri başladı

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu resmî sayfasında İzmir’de ilk kez gerçekleşen “Ukrayna Sinema Günleri”nin başladığını duyurdu. İzmir'de Sinema Günleri, Marina Er Horbach'ın yönettiği "Klondike" filminin gösterimiyle, 4 Mart 2024 tarihinde başladı. Duyuruda filmin Ukrayna Devlet Sinemasının desteğiyle Ukrayna ve Türkiye ortak yapımcılığını üstlendiği belirtildi.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy, programın açılış konuşmasında "Aralık 2023'te Ukrayna Sinema Günleri İstanbul'da başarıyla gerçekleştirildi. Buna sevindik. Bugün Ukraynalılar ve Türk dostlarımız Ukrayna sinemasının geniş bir sinema paletini İzmir'de görebilecekler. Ukrayna filmlerinin kahramanları ve temaları o kadar çeşitli ki dünyanın her köşesindeki izleyicilerde tepki uyandırıyor" ifadelerine yer verdi.

Başkonsolosluğu resmi sayfasında yapılan duyuruda “Girişimlere sürekli destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve bizzat Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'e, arkadaşımız Sayın Uğur Akdemir'e teşekkür ederiz.  Ayrıca İzmir Ukraynalılar derneğine de günlük aktif çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ediyoruz” denildi.

Bugün saat 19.00'da "Storozova Zastava" filminin Ukraynaca İngilizce altyazılı gösterimi yapılacağı duyuruldu. İzmir’de yapılan Ukrayna Sinema Günleri etkinliğine girişler ücretsiz olacak.

Konum: İzmir Sanat, Mimar Sinan, İzmir Fuarı 26 Ağustos Kapısı, 35220 Konak/İzmir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.