SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırıkkale Yahşihan'da Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Parkı açıldı

Kırıkkale Yahşihan'da Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Parkı açıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırıkkale Yahşihan'da Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Parkı açıldı

Kırıkkale Yahşihan'da bugün Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun adını taşıyan parkın açılışı yapıldı. Kırıkkale'de Türk dünyasının efsane ismi ve Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu'nun adını yaşatacak olan parkın açılış töreni yoğun ilgiye sahne oldu.

Kırıkkale Yahşihan Yenişehir Mahallesi'nde Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun adını taşıyan park törenle hizmete açıldı. Bugün yapılan açılış törenine; Kırıkkale Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotaryov, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümer, KTMM üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, gazeteci yazar Gönül Şamilkızı, MHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Murat Abalı, Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Uğur Yaşar Uygun ile Kırıkkale'deki Kırım Tatar diasporasından pek çok kişi katıldı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE KIRIM'DAKİ RUS İŞGALİNİN ETKİLERİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kırıkkale Üniversitesinde bugün Rus işgali altındaki Kırım’da yaşanan gelişmelerin Türkiye ve Türk dünyasına etkileri ile ilgili panel düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi Endüstri ve Verimlilik Topluluğu, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi işbirliğinde bugün “Kırım’ın İşgalinin Kırım Türklerine ve Türkiye’ye Etkileri” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Tarihçi Prof. Dr. Hakan Kırımlı ve gazeteci-yazar Gönül Şamilkızı konuşmacı olarak yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.