SON DAKİKA
Hava Durumu

Müslüman olduktan saatler sonra vefat eden Ukraynalı adına cami yapılacak

İslâm dinini kabul edişinden saatler sonra hayatını kaybeden Ukraynalı Daria Kotsarenko'nun anısına yapılacak cami için başlatılan bağış kampanyası devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Müslüman olduktan saatler sonra vefat eden Ukraynalı adına cami yapılacak

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Ukraynalı Daria Kotsarenko'nun hatırasını yaşatmak adına yapılacak cami inşası için bağış kampanyası düzenleniyor.

BAE İslami Bilgi Merkezinden sorumlu Dar Al Ber Derneği tarafından yürütülen kampanya, bu yıl Ramazan ayı içerisinde Müslüman olan ve oruçlu olduğu esnada geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Ukraynalı Daria Kotsarenko'nun içsel yolculuğunu ve yeni keşfettiği inancına olan bağlılığını onurlandırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Henüz 29 yaşında olan Kotsarenko, Dubai'ye yerleşmiş, 25 Mart'ta din değiştirme belgesini almış ve 28 Mart tarihinde hayatını kaybetmişti. Hiçbir akrabasının ülkede olmadığı Ukraynalı kadının 29 Mart'ta Dubai'de gerçekleşen cenaze merasimine binlerce Müslüman katılmıştı.

Daria Kotsarenko, BAE'ye ilk kez 2021 yılında turist olarak gelerek, İslâm dini ve ülke hakkında içerikler oluşturmuştu. BAE'de geçirdiği süre zarfında yerel geleneklere ve kültüre samimi bir ilgi gösteren Kotsarenko, Müslümanlık hakkında kapsamlı araştırmalar yaptı. Daha sonrasında başka ülkelere giden Ukraynalı kadın, son olarak İslâm dinine geçmeye karar vererek BAE'ye yerleşmişti.

812 metrekarelik arsa üzerine inşa edilmesi planlanan ve projesi çizilen cami için sorumlu Dar Al Ber Derneği tarafından bir bağış kampanyası oluşturuldu. Hâli hazırda, cami için gerekli olan paranın yüzde 28'lik kısmı ise toplanmış durumda.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.