SON DAKİKA
Hava Durumu

Paravan şirketlerle Rusya'ya silah satan Çin'den sahte barış çağrısı!

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Gen Shuang, BM Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna'daki savaşı silah kullanmak yerine müzakere yoluyla bitirmenin daha iyi olduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Paravan şirketlerle Rusya'ya silah satan Çin'den sahte barış çağrısı!

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Gen Shuang, BM Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna'daki savaşı silah kullanmak yerine müzakere yoluyla bitirmenin daha iyi olduğunu öne sürdü. Shuang, "Savaş alanına silah tedarikinin sürdürülmesi, krizin tırmanma riskini daha da artıracak ve durumun soğumasına ve ateşkes sağlanmasına katkıda bulunmayacak." açıklamasını yaptı.

Çinli yetkili, Ukrayna medyasına atıfta bulunarak, "Savaşı silahlarla bitirmek yerine müzakere yoluyla bitirmek daha iyidir" ifadelerini kullandı.

Yetkili, tüm taraflara ateşkes ve ateşkes sağlanması için diplomatik çabaları yoğunlaştırma çağrısında bulundu. Çinli yetkili, kimseye silah satmadıklarını iddia etti.

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Gen Shuang, Çin'in barış için tüm seçeneklerin adil bir temelde tartışılacağı, Rusya ve Ukrayna tarafından onaylanan, tüm tarafların eşit katılımıyla uluslararası bir konferansın zamanında toplanmasını desteklediğini belirtti.

RUSYA, ÇİN’DEN 100 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE İHA SATIN ALDI!

ABD merkezli basın kuruluşu Politico, 24 Temmuz 2023'te yayımladığı bir haberde, Rusya’nın bu yıl Çin’den 100 milyon dolar değerinde insansız hava aracı ithal ettiğini ileri sürdü. Ayrıca habere göre Çin, kurşun geçirmez yeleklerde kullanılan seramik bileşeninin ihracatında da Rusya’ya ağırlık verdi. Çin’in bileşen ihracatında, Rusya ile olan ticaret hacmi yüzde 69 artarak 225 milyon dolar oldu. Aynı malın Ukrayna’ya ihracatı ise yüzde 61 azalarak 5 milyon dolara geriledi.

YAPTIRIMLARI DELMEK İÇİN PARAVAN ŞİRKETLER KULLANILIYOR!

Çin'in, Rusya’ya yönelik ihracat faaliyetlerini gizlemek için paravan şirketler kullanıldığı öne sürüldü. Çin merkezli insansız hava aracı üreticisi DJI, Rusya ile olan bağlantısını kopardığını ve ürünlerin cephede kullanılmasını engellediğini iddia etti. Ancak Politico, adı geçen şirketin, Hong Kong kentinde bulunan bir paravan şirket aracılığıyla Rusya’ya insansız hava aracı temin ettiğini ortaya çıkardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.