SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya'da Zelenskıy'a suikast hazırlığı yapan bir kişi tutuklandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'a yönelik saldırı planına yardım ettiğinden şüphelenilen Pawel K. isimli kişi Polonya'da tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya'da Zelenskıy'a suikast hazırlığı yapan bir kişi tutuklandı

Polonya'da, Rusya istihbarat servisinin Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'a karşı suikast girişimi planına destek olduğu suçlamasıyla bir kişi tutuklandı.

SUÇLU BULUNMASI HÂLİNDE 8 YILA KADAR HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILABİLECEK

Polonya Ulusal Savcılık Ofisi, Pawel K. isimli şahsın tutuklanmasının ardından konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Ofis tarafından yapılan açıklamada, "Polonya Ulusal Savcılığı ve İç Güvenlik Ajansı ile Ukrayna Genel Savcılığı ve Ukrayna Güvenlik Servisi arasındaki yakın iş birliği sonucunda, 17 Nisan 2024 tarihinde Polonya vatandaşı Paweł K, Polonya topraklarında gözaltına alınmıştır. Şahıs, Polonya Cumhuriyeti'ne karşı yabancı istihbarat servisleri için harekete geçmeye hazır olduğunu bildirmekle suçlanmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca, Polonya'nın Ukrayna sınırından yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Rzeszow-Jasionka Havaalanı'na ilişkin detaylı bilgi sızdırmaya çalıştığı iddia edilen Polonya vatandaşı Pawel K.'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak sürdürdüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminde görev alan Ruslarla temas kurmaya çalıştığı belirtildi.

Elde edilen söz konusu bilgilerin Zelenskıy'a karşı suikast girişiminde kullanılabileceği kaydedilen açıklamada, tutuklanan Pawel K.'nin suçlu bulunması hâlinde 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği kaydedildi.

Şahsın yakalandığı Rzeszow-Jasionka Havaalanı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) birliklerinin kontrolü altında olmakla birlikte, Ukrayna'ya gönderilen insanî ve askerî yardımların geçiş noktası niteliğine sahip.

POLONYA, UKRAYNA VE ZELENSKIY'I DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Avrupa Birliği (AB) üyesi Polonya, Rusya'nın 2 yılı aşkın süredir devam eden işgal girişimi esnasında sınır komşusu olan Ukrayna'nın güçlü bir müttefiki ve Zelenskıy'ın da sıkı bir destekçisi oldu.

Varşova, Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlallerini sık sık kınayan ve uluslararası topluluğun desteğini sağlamaya çalışan bir aktör olarak öne çıkıyor.

Polonya bir NATO üyesi bir ülke olarak, Ukrayna'nın güvenliğini ve savunmasını desteklemekle birlikte, NATO'nun Ukrayna ile askeri iş birliğini artırması ve Ukrayna'ya savunma kapasitesi kazandırması konusundaki çabalarına katkı sağlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.