SON DAKİKA
Hava Durumu

Portekiz'den Ukrayna'ya teknolojik ve askerî destek: 2025 için planlar açıklandı

Portekiz Başbakanı Luis Montenegro, Ukrayna'ya 2025 yılında 220 milyon avro yardım yapacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Portekiz'den Ukrayna'ya teknolojik ve askerî destek: 2025 için planlar açıklandı

Portekiz Başbakanı Luis Montenegro, NATO Zirvesi öncesinde Vaşington'da Portekiz'in 2025 yılında Ukrayna'ya 220 milyon avro yardım sağlayacağını açıkladı.

"TEKNOLOJİ ALANINDA AVANTAJLAR OLACAK"

Montenegro, "Değerlendirmelerimize göre, bu yıl Ukrayna'ya desteğimizin miktarı 220 milyon avroyu geçebilir, gelecek yıl da aynı miktarı ayıracağız" dedi.

Başbakan, Portekiz'in Ukrayna'yı destekleme çabalarının ülkenin askerî sektöründe bazı alanlara fayda sağlayabileceğini ekledi.

Başbakan Montenegro, "Teknoloji alanında avantajlar olacak. Örneğin, drone ve insansız araçların üretiminde çok yüksek bir rekabet gücümüz var. Ayrıca, silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu tekstil üretimimiz de mevcut." diye belirtti.

28 Mayıs'ta Ukrayna ve Portekiz, Portekiz'in bu yıl Ukrayna'ya 126 milyon avro askerî yardım yapmasını öngören bir güvenlik anlaşması imzaladı. Portekiz ayrıca, F-16 savaş uçağı uluslararası koalisyonuna, deniz koalisyonuna, Kıyiv için büyük kalibreli mühimmat satın alma programlarına ve Ukrayna topraklarının mayın temizleme çabalarına katılımını teyit etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ise, anlaşmanın 10 yıl süreyle geçerli olacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.