SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus oligarkın ABD bankalarındaki mal varlığı, Ukrayna'ya teslim edildi

ABD Başsavcısı Merrick Garland ve Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, Rus oligarkların el konulan varlıklarının, Ukrayna'nın yeniden inşası için harcanacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus oligarkın ABD bankalarındaki mal varlığı, Ukrayna'ya teslim edildi

ABD Başsavcısı Merrick Garland, 3 Şubat 2023 tarihinde Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin ile başkent Washington şehrinde bulunan Adalet Bakanlığında bir araya geldi. Görüşmede, bir Rus oligarka yönelik yaptırımlardan elde edilen varlıkların, Ukrayna'ya destek için Kıyiv'e devredileceği açıklandı.

Başsavcı Garland, Rus varlıklarının Ukrayna'ya transferinin bir ilk olduğunu kaydederek, "Bu müsadere edilen varlıklar, tayin edilen Rus oligark Konstantin Malofeyev'in yaptırımları delmekle suçlandığı iddianamenin ardından kayıtlara alınmıştır" ifadelerini kullandı.

HAZİRAN 2022'DE ABD BANKALARINDAKİ PARALARA EL KONULDU

ABD Hazine Bakanlığı, geçen Haziran ayında ABD'nin Rus hükumeti adına doğrudan veya dolaylı olarak faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle, Nisan ayında yaptırım ilan edilen Malofeyev'e ait bir ABD banka hesabından milyonlarca dolara el koyduğu açıkladı.

UKRAYNA: ULUSLARARASI SUÇLAR CEZASIZ KALMAYACAK

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, Başsavcı Garland'ın açıklamasını yineleyerek, iki ülkenin açık bir mesaj gönderdiğini vurguladı. 

Kostin, "Uluslararası suçlar için dokunulmazlık ve cezasızlık olmayacak" dedi. Ukrayna Başsavcısı, “Bugün, el konulan 5.4 milyon ABD doları tutarındaki varlıkların savaşın harap ettiği Ukrayna'nın yeniden inşası amacıyla Dışişleri Bakanlığına devrine izin verildiğine tanık oluyoruz. Kararlı çabaları ve desteği için ABD'ye minnettarız. Ukrayna halkı bunu asla unutmayacak” değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.