SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus ordusu Odesa ve Dnipro’yu hedef aldı: Konutlar ve enerji altyapısı zarar gördü

Rusya’nın gece boyunca düzenlediği saldırılar, Ukrayna’nın güneyi ve doğusunda sivilleri bir kez daha hedef aldı. Odesa ve Dnipro gece boyunca patlamalarla sarsılırken, konutlar, işletmeler ve enerji altyapısı zarar gördü; en az üç kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2026 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2026 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusu Odesa ve Dnipro’yu hedef aldı: Konutlar ve enerji altyapısı zarar gördü

Rus ordusu, 16 Şubat’ı 17 Şubat’a bağlayan gece Ukrayna’nın stratejik şehirleri Odesa ve Dnipro’ya hava saldırıları düzenledi. Odesa’da enerji altyapısı ve apartmanlar isabet alırken, Dnipro ve çevresinde kamu binaları ile işletmeler zarar gördü. Saldırılarda Odesa'da biri ağır olmak üzere üç sivil yaralandı.

ODESA’DA KONUTLAR VE ENERJİ ALTYAPISI VURULDU

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleh Kiper, Rus işgal güçlerinin gece boyunca Odesa kenti ve Odesa bölgesine SİHA’larla saldırdığını belirterek saldırıda en az 2 kişinin yaralandığını aktardı.

Kiper’in açıklamasına göre, Odesa’da bir SİHA apartman dairesine isabet etti, depo alanları ile bir oto servis binasında yangın çıktı ve iki aracın yandığı bildirildi. Ayrıca bir SİHA’nın müstakil bir evin yakınına düşerek cephe ve camlarda hasara yol açtığı, bir diğerinin ise bir garaj kooperatifinde yedi garaj ile iki araca zarar verdiği kaydedildi. Yetkililer, sabah itibarıyla tüm yangınların söndürüldüğünü aktardı.

Öte yandan bir süre sonra açıklama yapan Odesa Kenti Askeri İdaresi Başkanı Serhiy Lısak, yaralı sayısının üçe yükseldiğini duyurdu. Yaralılardan 62 ve 65 yaşındaki iki erkeğin hastaneye kaldırıldığı, birinin durumunun ağır, diğerinin ise orta derecede olduğu belirtildi. Bir kadına ise olay yerinde müdahale edildi.

Ukrayna'nın en büyük özel enerji şirketi DTEK, Rusya’nın yine enerji altyapısını vurduğunu duyurarak, “Düşman, geceleyin Odesa'nın enerji altyapısına tekrar yıkıcı darbeler indirdi. Yıkım son derece ciddi. Ekipmanların tekrar çalışır duruma getirilmesi uzun zaman alacak. Şu anda olay yerinde çalışıyoruz; enkazı kaldırıyoruz. Saldırının sonuçlarını en kısa sürede ortadan kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” açıklamasını yaptı.

DNİPRO VE BÖLGESİNE ÇOK YÖNLÜ SALDIRI

Aynı gece Rus işgal güçleri Dnipro’ya da saldırı düzenledi. Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Hanja, kentin bir bölgesinde yangın çıktığını, bir idari bina ile araçların hasar gördüğünü ve ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Sabah saatlerinde yapılan güncellemede ise bölgenin füzeler, SİHA’lar, topçu atışları ve hava bombalarıyla hedef alındığı belirtildi. Beş ilçenin saldırılardan etkilendiği; Dnipro’da özel bir işletme, idari binalar, konutlar ve araçların zarar gördüğü kaydedildi.

Krıvıy Rih’te bir işletmenin, Kamyanske ilçesinde konutların, Sınelnıkove ilçesinde ise bir özel evin zarar gördüğü bildirildi. Nikopol ve çevresindeki yerleşimlerde de altyapı tesisleri, mağazalar, bir eğitim merkezi, apartmanlar ve çok sayıda araç hasar aldı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.