SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Odesa'nın liman altyapısını bombaladı

Terörist devlet Rusya, gece saatlerinde Odesa bölgesine SİHA saldırısı düzenledi. İşgalciler Ukrayna’nın Tuna Nehri bağlantılı liman altyapısını hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Odesa'nın liman altyapısını bombaladı

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın güney bölgelerine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Ukrayna ordusu, Odesa ve Mıkolayiv bölgelerinde 11 SİHA düşürdü. Öte yandan Odesa bölgesinde SİHA’lar liman ve tahıl altyapı tesislerine isabet etti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri (Pivden) Operasyonel Komutanlığından yapılan açıklamada, 5 Ekim’i 6 Ekim’e bağlayan gece, Ukrayna birliklerinin Mıkolayiv bölgesinde 8 ve Odesa bölgesinde 3 SİHA'yı düşürdüğü bildirildi.

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, işgalcilerin yine İsmail bölgesindeki Tuna Nehri bağlantılı liman altyapısını hedef aldığını belirterek bir tahıl deposunun zarar gördüğünü ve 9 kamyonun alev aldığını aktardı.

Rus SİHA saldırısı nedeniyle bölgede hava saldırısı alarmı 3.5 saat boyunca sürdü. Ayrıca düşman saldırısı nedeniyle feribot seferleri de geçici olarak durduruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.