SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Zaporijjya Nükleer Santraline Grad yerleştirdi

Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Ukrayna’daki Zaporijjya Nükleer Santraline Grad tipi çok namlulu roketatar sistemleri yerleştirdi. Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu Energoatom, işgalcilerin yeni provokasyon hazırlıkları yaptığı konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Zaporijjya Nükleer Santraline Grad yerleştirdi

Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu Energoatom, işgalci Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santralini askeri üs gibi kullanmaya devam ettiğine dikkat çekti. Energoatom’dan yapılan açıklamada, “İşgalciler düm kontrol altında tuttukları Zaporijjya Nükleer Santraline birkaç Grad tipi çok namlulu roketatar sistemleri getirdi. İşgalciler söz konusu silahları daha önce gizli bir şekilde bazı ‘koruyucu yapıları’ inşa ettikleri kullanılmış nükleer yakıt için kuru depolama tesisi yanına, 6 numaralı güç ünitesinin yakınına yerleştirdiler” ifadeleri kullanıldı.

Energoatom yetkililerine göre, işgalciler Zaporijya Nükleer Santralinin güç üniteleri arasında sakladığı Grad sistemlerinden Dnipro Nehri’nin karşı tarafında bulunan başta Nikopol ve Mangants yerleşim yerlerine saldırmaya hazırlanıyor.

NÜKLEER SANTRAL ÇEVRESİNDE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULSUN!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve tüm uluslararası topluma seslenen Energoatom, “Bir kez daha, askerleri güçlerin tamamen çekilmesini sağlayarak santralin içi ve çevresinde güvenlik bölgesi oluşturma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.