SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna aynı gün ikinci Rus savaş uçağını düşürdü

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada ülkenin doğu bölgesinde 1 adet Rus Su-34 bombardıman uçağını daha imha edildiğini açıkladı. Böylece gün içinde Rusya'ya ait toplam 2 adet Su-34 uçak düşürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna aynı gün ikinci Rus savaş uçağını düşürdü

Ukrayna'ya yönelik yürüttüğü işgal girişiminde hava saldırılarına yoğunluk veren Rusya'nın kayıpları artıyor. Ukrayna Savunma Kuvvetleri, 27 Şubat 2024 tarihinde imha edilen Su-34 tipi Rus savaş uçaklarının sayısının 2'ye yükseldiğini kaydetti.

"BAŞKA BİR SU-34 ÜZERİNDE ÇALIŞTIK"

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Saat 14.00 civarında başka bir Su-34 üzerinde çalıştık. Yön aynı! Hedef aynı!" dedi.

Oleşçuk açıklamasında ayrıca, "Bu tür savaş ve özel havacılık kayıplarıyla Ruslar, en azından bir süreliğine 'havadan et saldırılarını' durdurmayı düşünmelidir. Çalışmaya devam edelim... Zafere!" cümlelerine yer verdi.

"İŞGALCİLERE HER UÇUŞTAN ÖNCE AİLELERİNİ GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Komutan Mıkola Oleşçuk, sabah saatlerinde düşürülen savaş uçağını bildirdiği ilk açıklamasında, “Doğu yönünde bir Su-34 daha eksildi! Dün Rus pilotlar füzelerimizden kaçmayı başardı ancak bu her zaman böyle olmayacak. Bu nedenle işgalcilere her ihtimale karşı her uçuştan önce ailelerini görmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu sefer şanslı olup olmayacaklarını kim bilebilir?” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.