SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başkomutanı görevden alındı: Yeni Başkomutan atandı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy görevden alınarak yerine Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten Oleksandr Sırskıy atandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başkomutanı görevden alındı: Yeni Başkomutan atandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, resmî sosyal medya sayfasından yayımladığı mesajında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy'ın görevden alındığını açıkladı.

"ŞU AN BU TÜR BİR YENİLENMENİN ZAMANI GELDİ"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"General Valeriy Zalujnıy ile görüştüm. İki yıl boyunca Ukrayna'yı savunduğu için kendisine teşekkür ettim. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ne tür bir yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu görüştük. Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yenilenen liderliğinde kimlerin yer alabileceğini de ele aldık. Şu an bu tür bir yenilenmenin zamanı geldi. Valeriy Zalujnıy'e bundan sonra da ekipte yer almaya devam etmesini davet ettim. Mutlaka kazanacağız!"

YENİ BAŞKOMUTAN SIRSKIY

Zelenskıy, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten Oleksandr Sırskıy'ı atadı.

"2024, HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKEN YENİ DEĞİŞİKLİKLER GETİRECEK"

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise görev değişikliği ile ilgili şunları kaydetti:

"General Valeriy Zalujnıy, Rusya ile yaşanan Büyük Savaş sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine liderlik yapma gibi en zor görevlerden birini üstlenmek zorunda kaldı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin tüm halkıyla birlikte, tüm dünyaya Ukrayna'nın, karşısındaki düşman ne olursa olsun, kendisi ve halkı için savaşacağını gösterdi. Askerlerimiz işgalcilerin saldırılarını püskürttü, devletimizi savundu ve her gün bağımsızlığımızı savunmaya devam ediyor. Ancak savaş aynı kalmıyor. Savaş değişir ve değişiklik gerektirir. 2022, 2023 ve 2024'ün muharebe operasyonları üç farklı gerçekliktir. 2024, hazırlıklı olmamız gereken yeni değişiklikler getirecek. Yeni yaklaşımlara ve yeni stratejilere ihtiyacımız var. Bugün, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin liderliğini değiştirme kararı alındı. Valeriy Zalujnıy'e tüm başarıları ve zaferleri için içtenlikle minnettarım. Ukrayna'ya şan olsun."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.