SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Kuleba'dan karşı taarruzu eleştirenlere sert yanıt

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, ülkesinin işgalci devlet Rusya'ya karşı yaptığı karşı taarruzu eleştirenlere sert yanıt verdi. Kuleba, söz konusu eleştirilerin "savaşta ölen Ukraynalı askerlerin yüzüne tükürmekle" eş değer olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Kuleba'dan karşı taarruzu eleştirenlere sert yanıt

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba bugün Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten İspanya'nın ev sahipliğinde, Toledo kentinde yapılan AB Dışişleri Bakanları gayriresmi toplantısında açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA'DAN TAARRUZ ELEŞTİRİLERİNE NET YANIT

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, ülkesinin işgalci devlet Rusya'ya karşı yaptığı karşı taarruzu eleştiren ülkelere hitaben şu ifadelere dikkat çekti:

"Karşı saldırıyı eleştirmek yüze tükürmektir. Ukrayna topraklarının bir santimetrekaresini bile kurtarabilmek için savaşta ölen Ukraynalı askerlerin yüzüne tükürmektir."

UKRAYNA, DAHA FAZLA ASKERİ YARDIM TALEBİNİ YİNELEDİ

Kuleba, AB Dışişleri Bakanlarına, Ukrayna'ya daha fazla askeri malzeme gönderme taleplerini yinelediğini belirterek İspanya'dan da daha çok tank, zırhlı araç ve savunma sistemi istediklerini aktardı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, sözlerine ayrıca şu ifadeleri ekledi:

"Savaşı kazandığımızda kamuoyunun karşısına çıkacağım ve daha fazla silaha ihtiyacımız olmadığını söyleyeceğim. Ama savaşmaya devam ettiğimiz sürece daha fazla silaha ihtiyacımız olacak. Bu açgözlü olduğumuzdan değil, ülkemizin topraklarını korumak, kaybedilenleri geri almak ve Avrupa'da barışı yeniden tesis etmek için." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.